12 nya doktorandtjänster vid Humanistisk fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 31 500 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Humanistiska fakulteten vid Umeå universitet söker nya vägar för humaniora och bygger starka forskningsområden för framtiden. Fakulteten bedriver en särskild satsning på forskning med inriktning mot Digital humaniora och Globala utmaningar och ser gärna ansökningar som ryms inom någon av dessa rubriceringar.

Doktoranderna deltar Humanistiska forskarskolan och har egna resurser för internationalisering. Forskarutbildningen börjar vid terminsstart den 3 september 2018.

Sista ansökningsdag fredag 9 mars 2018

Läs mer om de 12 nya doktorandtjänsterna