Till umu.se

Kulturhögskolan

Bor du i Örnsköldsvik, Skellefteå eller Lycksele? Genom Kulturhögskolan erbjuder Umeå universitet kurser för dig som vill berika livet och komplettera dina meriter med kunskaper inom humaniora.

Illustration: Kulturhögskolan på tre orterKulturhögskolans kurser bygger på en kombination av modern distansteknik och sammankomster på plats. På så sätt får du det bästa av två världar: du har frihet att bestämma när du studerar samtidigt som du kan delta i intressanta diskussioner med din lokala studiegrupp.

Kurserna pågår samtidigt på tre orter: Örnsköldsvik, Skellefteå och Lycksele. De är på deltid, vilket ger möjlighet att läsa vid sidan av arbete eller en annan utbildning.

Humanistiska kunskaper öppnar nya dörrar till arbetslivet och ger perspektiv på tillvaron.

Kursutbud våren 2012


Kläddesign - från idé till färdig produkt 7,5 hp kvartsfart

Hur gör man för att omsätta sina egna idéer till färdiga plagg? Vad kommer egna idéer ifrån och hur kan de utvecklas? Under kursen har du möjlighet att genomföra en hel arbetsprocess från idé, skiss, urval kring material och teknik till produktframställning och reflektion. Kursen vänder sig till dig som vill utveckla din förmåga att gestalta idéer i färdiga plagg. Viss sömnadsvana behövs för att kunna tillgodogöra sig kursen.


Sidansvarig: Therése Ekström
2011-04-19

Utskriftsversion