För våra studenter

De flesta regler och riktlinjer bestäms av Umeå universitet, men vid humanistiska fakulteten finns en del särskilda bestämmelser och beslut som rör just dig som läser något av våra program eller kurser.

Examinatorer

Här kan du läsa om vem eller vilka som kan sätta betyg på din kurs.

Utlandsstudier

Sugen på att göra en utbytestermin utomlands?
Läs mer

Utlysningar

Här kan du läsa om specifika utlysningar som gör för studerande. Detta kan vara stipendier eller nomineringar
Gå till utlysningar

Utvärderingar

Kurser och program utvärderas kontinuerligt vid humanistiska fakulteten.
Här kan du läsa om hur detta görs.

Vill du veta mer om dina möjligheter att påverka dina studier som student?

Nedan finns viktiga länkar för dig som önskar veta mer om din möjlighet att påverka dina utbildningar och studenters universitetsstudier i allmänhet.

Regelverk för studenter vid Umeå universitetUmeå studentkårs studentombudHumanistiska sektionen av Umeå studentkårStudentrepresentation i fakultetens olika organ


Världens bästa extrajobb. Bli studentambassadör!

Vill du tjäna extrapengar, få arbetslivserfarenhet och kontakter, träffa studenter från andra universitet och högskolor? Som del i vårt mässteam kommer du att arbeta på mässor och i andra studentrekryteringsinsatser. Jobbet kommer att ge dig bra kunskaper, en bra utbildning och värdefulla referenser för framtida arbetsgivare.

Bli en del av vårt mässteam

Universitetet har ett mässteam av studentambassadörer och personal som åker ut till mässor och gymnasieskolor och informerar om våra utbuildningar och om universitetet. Till hösten kommer vi att ha en ny ambassadörsutbildning och det finns då möjlighet att lämna in intresseanmälan. Vi söker dig som är intresserad av personliga möten och vill berätta om hur det är att vara student på Umeå universitet. Som person ska du vara social, utåtriktad och duktig på att lyssna.

Information för dig som är studentambassadör inom humaniora


Sidansvarig: Therése Ekström

Utskriftsversion