Till umu.se

För våra studenter

Livet som student

Rättigheter och skyldigheter som student vid Umeå universitetStudentkårens utbildningsbevakare för humanioraHumanistiska sektionen av Umeå studentkårStudentrepresentation i fakultetens olika organStudera eller praktisera utomlands!Balticstipendium 2014Nyheter om Humanisthusets ombyggnad under 2013


Nominera kandidater till ny fakultetsnämnd, senast 6 mars

Under våren utses en ny fakultetsnämnd och preliminär tidpunkt för valet är någon gång i maj.

I enlighet med Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna, har humanistiska fakultetens prefekter utsett en valberedning bestående av Karin Ljuslinder, ordförande, Per Ambrosiani, Jenny Eklöf, Swetlana Heger-Davis, Anna Lindqvist, Görel Sandström, Pär Sundström samt Anders Öhman.

Alla anställa och studenter erbjuds möjlighet att fritt nominera förslag till dekan, prodekan, vetenskapligt/konstnärligt kompetenta lärare (tillsvidareanställda lektorer, professorer och övriga disputerade lärare) samt extern ledamot, till den nya fakultetsnämnden.

Nominering görs enklast genom att sända e-post till: humfak@adm.umu.se, ange nominering som rubrik.

Du kan även nominera direkt till någon av ledamöterna i valberedningen.

Frågor angående nomineringar till fakultetsnämnden: 
peder.alex@umu.se


Världens bästa extrajobb. Bli studentambassadör!

Vill du tjäna extrapengar, få arbetslivserfarenhet och kontakter, träffa studenter från andra universitet och högskolor? Som del i vårt mässteam kommer du att arbeta på mässor och i andra studentrekryteringsinsatser. Jobbet kommer att ge dig bra kunskaper, en bra utbildning och värdefulla referenser för framtida arbetsgivare.

Bli en del av vårt mässteam

Universitetet har ett mässteam av studentambassadörer och personal som åker ut till mässor och gymnasieskolor och informerar om våra utbuildningar och om universitetet. Till hösten kommer vi att ha en ny ambassadörsutbildning och det finns då möjlighet att lämna in intresseanmälan. Vi söker dig som är intresserad av personliga möten och vill berätta om hur det är att vara student på Umeå universitet. Som person ska du vara social, utåtriktad och duktig på att lyssna.

Personligt brev och CV ska skickas in. Efter det kommer vi att behandla din ansökan. Även om du inte blir aktuell som mässteamspersonal kan du få en kortare utbildning som studentambassadör så att du kan ta vissa uppdrag i vår studentrekrytering. För mer information om vilka möjligheter som finns, kontakta din fakultetsrepresentant.

För våra studentambassadörer

Information för studentambassadörer inom humaniora


Sidansvarig: Therése Ekström
2014-03-03

Utskriftsversion