Till umu.se

Fakulteten i medierna

VK: Feministiska visioner om liv framför jobb

2017-09-20
Idéhistorikern Lena Eskilsson skriver i Västerbottens-Kuriren om en ny bok, "Feminism som lönearbete", där genusforskarna Maria Carbin, Johanna Overud och Elin Kvist, Umeå universitet, undersöker lönearbetets roll i svensk feminism och jämställdhetspolitik.

The Telegraph: Bildmuseet ett av världens mest fantastiska museer

2017-09-18
The Telegraph utser Bildmuseet till ett av 42 museum i världen som du bara måste besöka innan du dör. Bara två nordiska museer finns med på listan, förutom Bildmuseet även Louisiana Museum of Art utanför Köpenhamn. Bland museerna på listan finns bl a MoMA och Guggenheim i New York, Louvren i Paris, ...

SvD: Högertrafik fick staten att tala med folket

2017-09-04
I en artikel publicerad i Svenska dagbladet skriver Fredrik Norén, doktorand i medie- och kommunikationsvetenskap vid Umeå universitet, om hur högertrafikomläggningen för 50 år sedan vändes till en informationssuccé med hjälp av broschyrer, mjölkpaket, frimärken och tv-jippon.

SR: Väggvepor i fokus

2017-08-31
I en direktsändning med Sveriges radio P4 från campus vid Umeå universitet uppmärksammades bland annat de samiska årstidsveporna på Humanisthusets fasad.

VK: Vårt behov av myten Humboldt

2017-08-28
Kjell Jonsson, professor i idéhistoria, Umeå universitet, har läst Johan Östlings bok om Humboldts universitetsidé. I en anmälan i Västerbottens Kuriren menar Jonsson att boken är både bildande och aktuell i en tid då universiteten står inför stora och nya krav.

SVT: Lämnar konsthögskolan för chefsjobb i Zürich

2017-07-21
Konsthögskolan vid Umeå universitets rektor Swetlana Heger-Davis har blivit utsedd till chef för enheten Konst & Media vid konsthögskolan i Zürich i Schweiz. Det innebär att rektorn därmed lämnar Umeå.

SR: Konsthögskolans rektor flyttar till Zürich

2017-07-21
Swetlana Heger-Davis, rektor för Konsthögskolan vid Umeå universitet, har utsetts till chef för enheten Konst & Media vid konsthögskolan i Zürich.

Mer i medierna


Sidansvarig: Per Melander

Utskriftsversion