Umeåforskare får RJ Sabbatical

[2017-06-09] I ett pressmeddelande redovisas hur Riksbankens Jubileumsfond (RJ) genom årets RJ Sabbatical erbjuder femton forskare upp till ett års forskning på heltid. En av dessa är religionsforskaren Olle Sundström, Umeå universitet.

Olle Sundström

Liksom vid de tidigare utlysningarna anser bedömarpanelen att kvaliteten hos ansökningarna är mycket hög och att stödformen fyller en mycket viktig funktion som inte tillgodoses med andra stödformer som RJ eller andra externa finansiärer använder sig av.

Syftet med Olle Sundströms projekt är att färdigställa boken The "Spirit" of Soviet Ethnography: Attitudes toward Shamanic Worldviews in Soviet Research and Revolutionary Reconstruction som ska ges ut av förlaget Brill under 2019.