Riddare av tusen äventyr

[2018-08-16] I den nya produktionen Riddare av tusen äventyr kommer Potato Potato Scenkonst att ta sin utgångspunkt i avhandlingen ”Den välsituerade flickan: Om den svenska flickscoutrörelsens historia 1910-1940” av Bodil Formark, forskare vid Umeå centrum för genusstudier och koordinator för nätverket Flickforsk! samt samordnare för forskning vid Enheten för externa relationer, Umeå universitet.

Potato Potato Scenkonst har under många år arbetat tematiskt med normkritik och uppvärderande av kvinnor och feminina praktiker. 

Ur intervju med Bodil Formark på Potato Potatos hemsida:  "Att det nu är klart att Linda Forsell på PotatoPotato Scenkonst ska göra en föreställning utifrån deras läsning av min avhandling om den svenska flickscoutrörelsens historia känns helt himmelskt! Och i ärlighetens namn också väldigt smickrande så jag kommer nog behöva hålla min akademiska uppblåsthet i lite stramare tyglar den närmsta tiden. För när jag skrev min avhandling så hade jag ju inte en tanke på att ett gäng supercoola och skarpa scenkonstnärer i Malmö skulle läsa och bli inspirerade. 

Läs mer på potatopotato.se

Redaktör: Per Melander

Adress till nyheten:
http://www.humfak.umu.se/nyhet//.cid292886


Presskontakt

Per Melander, kommunikatör
Humanistisk fakultet

Tel:  090 - 786 93 79

Kontaktformulär

Nyheter i RSS-format

Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på fakultetens nyheter i RSS-format:
Svenska nyheterEngelska nyheter