Anders Lind tävlar om Guldbjörnen

[2017-02-13] Anders Lind, konstnärlig lektor vid Estetiska ämnen, Umeå universitet, har skrivit musiken till kortfilmen Kometen, som är uttagen att tävla om Guldbjörnen i den prestigefyllda kortfilmstävlingen vid Berlins filmfestival - Berlinale 2017.

Nitton olika länder är representerade i tävlingen och Kometen ingår som det enda svenska bidraget. Filmen är regisserad av umebon Victor Lindgren och låter den visuella berättelsen om en ung homosexuell mans flykt till Sverige möta norrköpingsförfattaren Melker Garays korta skymningsroman med samma namn.

– Det känns sjukt kul att just den här filmen får en fin start. Den berättar en viktig historia om att måsta fly sitt hemland, över Medelhavet, till ett kallt och stängt Europa, säger regissören Victor Lindgren från Bautafilm.

Läs mer på berlinale.de