IKT-lunch om möjligheterna att göra klassrumsundervisning mer interaktiv

Datum: 2017-09-19
Tid: 12.10 - 12.50
Plats: Humlab – under Universitetsbiblioteket (UB)
Evenemanget vänder sig till: anställda

Inom ramen för Humlabs pedagogiska uppdrag erbjuds en serie frukost- och lunchträffar centrerade kring teknik i undervisning.

Först ut denna termin är en session där IKT-coach Satish Patel presenterar några verktyg och metoder för att göra klassrumsundervisningen mer interaktiv:

Interactive lectures & seminars: enhancing classroom interaction with web-based response systems
Interactive online audience response tools can help tutors to enhance communication in the classroom thereby increasing attention, interest, preparation, and retention of class materials by the students. Using real-time audience response systems, students can use their own smartphones or laptops to respond to questions asked in class by the professor. Alternatively, students can respond in writing to a question or brainstorm content, or evaluate a lecture, seminar or course: all in real time. You can allow students to be anonymous or not; that is your choice. Tutors can get instant feedback from their students to determine how well they understand the material presented.

This is a hands-on interactive workshop where tutors will see and experience available interactive tools at Humfak such as:
Kahoot
Mentimeter
Padlet
Backchannel

Tid & plats
Träffen sker i Humlabs lokaler i Samhällsvetarhuset, tisdagen den 19 september kl 12:10 - 12:50.

Anmälan
Det bjuds på en enklare lunchmacka under träffen och anmälan är därför bindande.

Träffarna är öppna för undervisande personal inom humanistisk fakultet och är gratis för alla deltagare.

Anmälan sker till anmal@humlab.umu.se.
För specifika frågor om denna lunchtträff, kontakta satish.patel@umu.se.

Lärare: Satish Patel
Arrangör: Humlab
Kontaktperson: Jon Svensson
Webbsida